Update ETF portefeuille per 30 augustus

Vrijdag hebben de centrale bankiers van de VS en Europa gemeld dat zij stevige rentestappen zullen zetten om de inflatie te beteugelen. Zij zien dit als hun belangrijkste taak. De economie is niet in een recessie gekomen, de arbeidsmarkt is goed maar de inflatie is – vooral door de energieprijzen – veel te hoog. Stijgende rente is slecht voor aandelen en mijn analyse was dit weekend dan ook niet optimistisch.

Onze portefeuille stond donderdagmiddag op + 4,5% en leek op weg naar 5%. Eind augustus 5% is prima, dan kan eind van het jaar het doel van 8% worden gehaald.

Vrijdag gingen de beurzen hard onderuit, de DOW 3% en de Nasdaq 4%. Onze portefeuille – die al klein was, weinig posities gekocht - bevatte vooral energie en industrie en bleef mooi overeind rond de 4%. Ook gisteren daalden de markten en bleven we gewoon goed overeind. Vanmorgen begonnen de markten weer te stijgen en stond de AEX om 10 uur met een flinke plus op 707. Wij lagen er ook goed bij.

Daarna begon het vandaag geleidelijk af te koelen en na de slechte opening van de VS dondert nu alles weer naar beneden, de AEX staat nu – dinsdagmiddag om 17.00 uur – meer dan een procent in de min op 689.

Ik kan u niet verklaren waarom we vrijdag en maandag geen last hadden van de dalingen en nu opeens wel, maar feit is dat vanmiddag ook onze portefeuille opeens naar beneden ging. Twee posities gesloten, een met winst en een met verlies, en nu met nog slechts EEN positie in portefeuille staan we op + 2,56%. Het is hard werken voor weinig winst. Het is wel eens leuker geweest op de beurzen. We doen het fors beter dan de AEX dit jaar, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

Vriendelijke groet,

Franciscus Roorda.

Eurofuture

(Wie is Franciscus Roorda?)

Zorgeloos beleggen en een leuk rendement?

Volg onze professionele systemen en ga in vier stappen naar rendement.

Kies een systeem