Franciscus Roorda

Ik beleg sinds 1995. Sindsdien besteed ik vrijwel elke dag uren aan grafieken, indicatoren en systemen. Sinds 2006 schrijf ik elk weekend mijn beursverwachting op Eurofuture.nl. De verwachting is vaak correct en wordt veel gelezen. In 2011 was ik “Beste analist van Nederland.”

Geboren in Zuid-Limburg en afgestudeerd in Biochemie (Groningen) en Rechten (VU Amsterdam). Gewerkt als leraar, als onderzoeker/docent bij Universiteit Utrecht, als manager bij Rijkswaterstaat en daarna 30 jaar bij de gemeente Alphen aan den Rijn als manager, senior strateeg en de laatste jaren als senior Financiën. Sinds begin 2021 ben ik met pensioen en heb ik alle tijd voor beleggen.

Beleggen is mijn passie. Ik ben onderzoekend ingesteld en als ik mij ergens op stort dan ga ik absoluut tot de bodem. “Half” bestaat niet. Dus stort ik mij al bijna 30 jaar op grafieken, indicatoren en systemen. Ik heb veel systemen getest. Vaak doen ze het een tijd goed en dan komt er opeens een flinke misser. Systemen kennen een zekere traagheid: als het systeem een bepaalde conditie constateert dan geeft het pas een signaal op de volgende candle. Daarom beoordeel ik de conditie visueel.

Een belegger kan kiezen uit fundamentele benadering of technische analyse. Adviseurs die werken met de fundamentele benadering (economische cijfers, jaarstukken, bedrijfsresultaten) geven adviezen die maar de helft van de tijd uitkomen. Dus koos ik al snel voor grafieken en indicatoren. Voor het behalen van goede resultaten is naar mijn overtuiging een systeem nodig.

Systeem
Trader
Benodigd kapitaal
Rendement
gem. per jaar
Rendement
sinds start
Rendement
Er zijn nog geen systemen van deze trader beschikbaar
Er zijn nog geen systemen van deze trader beschikbaar