Klantenbericht ETF-portefeuille

Eurofuture Klantenbericht ETF-portefeuille 17 september 2022

Beste deelnemers aan de ETF-Portefeuille,

vorige week hebben de markten een fraai herstel laten zien en de conclusie van de analyse voor deze week is. Het zijn zwakke grafieken maar ze zijn de afgelopen week beslist wat beter geworden. Het zijn matige grafieken maar we mogen wel een positieve week verwachten."

Maandag steeg de AEX dan ook 10 punten verder door. Ook dinsdag ging het mooi hoger, tot de weerstand op 703. Daarna ging dinsdagmiddag alles mis. Het inflatiecijfer voor de VS bleek wederom gestegen. Gevolg: men vreest verdere (forse) renteverhogingen wat weer slecht voor aandelen is en nieuwe angst geeft voor een recessie. De DOW verloor dinsdag 4% en de Nasdaq 5%. Dat zijn forse verliezen. De AEX dook van de 703 naar 684.

Wij hadden slechts drie bescheiden posities in grafieken die er goed bijlagen. We kunnen maximaal 10 posities hebben. Maar, zoals steeds dit jaar kregen ook onze posities een klap. Het is geen gelukkig jaar en dat is dan nog zacht uitgedrukt.

De AEX staat dit jaar nu op bijna  -17%. Dat is behoorlijk slecht. Onze portefeuille noteert nu een plus van 1%. Fantastisch beter dan de AEX maar zeker niet wat ik voor u in gedachten had.

Vriendelijke groet,

Franciscus Roorda

Zorgeloos beleggen en een leuk rendement?

Volg onze professionele systemen en ga in vier stappen naar rendement.

Kies een systeem