Een andere kijk op beleggen

KWANTITATIEVE ANALYSE: UPDATE VAN DE SYSTEMEN RVM STRATEGY & RVM RETIREMENT

“De financiële markten zijn in het algemeen onvoorspelbaar. Dus we moeten verschillende scenario’s hebben… Het idee dat je zou kunnen voorspellen wat er gaat gebeuren is in strijd met mijn manier van kijken naar de markt.”
George Soros

Bovenstaand citaat van Soros beaam ik, na 28 jaar op de financiële markten. Zoals iedereen die geschoold wordt in een vak, begon ik met het navolgen van de methodiek van bepaalde leermeesters. Een van de beste adviezen die ik kreeg in die beginfase, van een zeer oude rot in het vak, was: “slaap”. Voor wie dit niet meteen begrijpt: In zijn optiek was het het beste om simpelweg de markt te volgen, aangezien het niet makkelijk is om die te verslaan. En dit gaf hij als advies mee vóórdat er financiële producten waren die een index konden volgen, trackers dus. Ik vermeld dit hier, omdat ik het nog steeds een van de beste adviezen vind die gegeven kunnen worden. Maar toch is dat niet waar ik uiteindelijk bij uit ben gekomen als zijnde de beste manier van beleggen. De belangrijkste reden daarvoor waren de twee grote beurscrises waar ik mee te maken kreeg, die van 2000 – 2003 en die van 2007 – 2009. Op dat moment was het prettig om een methodiek te hebben die kon profiteren van dalingen, een methodiek dus, die met verzekeringen werkte. Hoe dat uitpakte met de adviesdienst die ik in die tijd had, ziet u in de volgende grafiek. De crisis van 2007 – 2009 leidde tot een geweldige voorsprong voor volgers van mijn methodiek ten opzichte van indexbeleggers. Dit was het verschil: kijkt u naar de grafiek.Grafiek van de AEX-index (donkerrood) afgezet tegenover het rendement op RVM Systematisch (groen) tussen 2007 en 2010. Verticale as geeft de investering in Euro’s.

20.000 Euro werd 40.000 Euro tussen 2007 en 2010, terwijl indexbeleggers rond de 13.000 Euro noteerden op dat moment. Dat is een gigantisch verschil dat indexbeleggers niet zo maar inlopen.

De methodiek bij RVM Retirement en RVM Strategy in 2021 verschilt van de methodiek die u hier gebruikt ziet worden, maar wat hetzelfde is gebleven, is de mogelijkheid om geen last te hebben van grote marktdalingen. U hoeft maar een blik te werpen op de rendementsgrafieken van RVM Strategy en RVM Retirement in 2020 en u ziet wat ik bedoel. De Corona-crash van februari/maart 2020 is niet terug te vinden in de rendementsgrafieken.

WAT IS DE WERKWIJZE
De gebruikte methodiek heeft een basis die wiskundig is, en valt onder de noemer kwantitatieve analyse. De berekeningen zijn een eigen vinding en blijven geheim. Daarnaast hanteren we ook fundamentele analyse bij RVM Retirement, waar we een eigen invulling aan geven. Onze investeringen moeten aan 6 voorwaarden voldoen, en daarvan wordt niet afgeweken. De methodiek is speciaal toegespitst op het beheerd beleggen zoals Systems2Follow dat aanbiedt. Ik heb voor Systems2Follow een methodiek ontworpen die het mogelijk maakt dat nieuwe volgers meteen kunnen instappen en dan direct kunnen mee draaien.

UPDATE VAN RVM STRATEGY & RVM RETIREMENT 12 APRIL 2021
Alles verloopt in 2021 tot nog toe volgens plan. De methodiek heeft de bestaande marktomstandigheden kunnen benutten om rendement te behalen. RVM Strategy is sinds januari 2020 maandelijks winstgevend geweest. Dat is overigens geen doel op zich. Wij hanteren ook geen rendementsdoel. Een rendementsdoel hanteren is onprofessioneel, naar onze mening. Rendement ontstaat door goede methodiek. Integraal onderdeel daarvan zijn het professioneel managen van zowel geld als risico. RVM Retirement werkt met dezelfde berekeningen als RVM Strategy, maar hier zijn ook langlopende belangen aanwezig in bepaalde bedrijven, vanuit ons fundamentele model. Vandaar dat het rendement hier nog beter was. De lange termijn investeringen blijken goed gekozen te zijn.


Zorgeloos beleggen en een leuk rendement?

Volg onze professionele systemen en ga in vier stappen naar rendement.

Kies een systeem