UPDATE RVM STRATEGY EN RVM RETIREMENT FEBRUARI 2023

De maand februari was licht positief voor de AEX, met een waardetoename van + 1,04 %.

RVM Strategy deed + 0,98 % en RVM Retirement + 2,02 %.

Beide systemen stonden daarmee op nieuwe all time highs, anders dan indices als de AEX of de S&P 500.

HET VERLOOP TOT NOG TOE IN MAART

De resultaten in februari waren dus goed, maar hoe staat het met de tot nog toe zwakke maand maart, op de beurzen?

Tot nog toe is er voor de systemen niets aan de hand, er zijn de gebruikelijke licht positieve resultaten. Ook bij de lange termijn posities bij RVM Retirement. De onrust op de financiële markten heeft de indices omlaag gebracht, maar op dit moment niet onze lange termijn posities. Hoe lang de onrust aan zal houden en of er nog meer probleemgevallen zullen volgen, zal wel blijken.

Alhoewel de toekomst niet te voorspellen is, blijven wij voorlopig relatief positief gestemd, er zijn (nog) geen signalen dat wat er zich nu afspeelt op enigerlei wijze te vergelijken is met de crisis van 2008. Om een goede vergelijking te maken moeten we verder terug, naar de tijden van Paul Volcker als voorzitter van de Fed, die in de jaren ’80 van de vorige eeuw zeer zware renteverhogingen doorvoerde om de inflatie te bestrijden, iets waar hij uiteindelijk in slaagde. Ook destijds waren er financiële instellingen die in de problemen kwamen omdat ze staatsobligaties in portefeuille hadden die zeer veel minder waard waren geworden. Uiteraard kwam ook de economie in de problemen, en die afkoeling was precies de bedoeling.

Er is dus niets nieuws onder de zon.

HET MARKTVOORUITZICHT

Onze visie is momenteel (20 maart 2023) negatief, in die zin dat we een shortsignaal voor de markt als geheel hebben.

De kanttekening bij het huidige trendshortsignaal is uiteraard, dat RVM Strategy en RVM Retirement onafhankelijk functioneren van onze verwachtingen en ook van het vigerende shortsignaal.

ABONNEER U OP ONZE SYSTEMEN; VELEN GINGEN U VOOR!

Mocht u nog geen volger zijn van RVM Strategy of RVM Retirement, u bent van harte welkom.

We verwachten niet dat het rendementsbeeld in de komende vier jaar veel zal afwijken van de afgelopen vier jaar. De systemen zijn grotendeels marktneutraal en dus niet afhankelijk van een stijgende markt.

Met vriendelijke groet,

Ruud van Megen

Zorgeloos beleggen en een leuk rendement?

Volg onze professionele systemen en ga in vier stappen naar rendement.

Kies een systeem