Jaaroverzicht RVM Systemen 2021

Geachte beleggers,

De rendementen over 2021 van de systemen RVM waren goed.

RVM Strategy kwam uit op + 13,67 %, RVM Retirement op  + 25,90 %.

Het verschil in rendement wordt verklaard door enkele lange termijn belangen die bij RVM Retirement aanwezig zijn, en niet bij RVM Strategy.

Die lange termijn belangen hebben het in 2021 goed gedaan, en niet alleen in 2021, maar ook in 2020 en 2019. En nog steeds beantwoorden de vaste belangen die hier aangehouden worden aan de criteria die opgesteld zijn voor het mogen aanhouden van zulke belangen.

We monitoren echter steeds de markt, en als de belangen die nu al drie jaar in portefeuile zijn, niet meer voldoen aan de zeven criteria die we ervoor hebben ontwikkeld, worden ze verkocht en kopen we andere belangen aan, die wél aan de criteria voldoen.

De momentumstrategie is de actieve strategie bij beide systemen. Die is bij RVM Retirement en RVM Strategy ongeveer gelijk, hetzelfde algoritme is van toepassing. Deze strategie functioneerde in 2021 foutloos.

RVM STRATEGY: STABIEL RENDEMENT ONDER ALLE MARKTOMSTANDIGHEDEN

RVM Strategy draait nu drie jaar met een goed en stabiel resultaat.

Het is een marktneutraal systeem.

Wat betekent ‘marktneutraal’?

Marktneutraal betekent dat het systeem onafhankelijk beoogt te zijn van dalende of stijgende fases op de financiële markten.

RVM Strategy zal zich vooral moeten onderscheiden in zwakkere beleggingsjaren of negatieve periodes op de beurzen.

De belangrijkste ‘stresstest’ voor RVM Strategy in de drie jaar dat het systeem nu loopt, was dan ook februari en maart 2020, de Coronacrash, een van de snelste grote dalingen ooit vertoond.

Die stresstest doorstond het systeem met vlag en wimpel.

Het rendement bleef stabiel positief tijdens de enorme paniek die er op dat moment op de beurzen was.

Op dezelfde manier mag de verwachting zijn dat in een overall slecht beleggingsjaar, RVM Strategy ook positief moet kunnen blijven.

RISICOMANAGEMENT

Bij RVM zien we beleggen vooral als risicomanagement. Goed omgaan met de risico’s in de markt is de belangrijkste focus.

Rendementsdoelen zijn er niet, en dat is bewust zo gedaan. Uiteraard willen we liefst een zo goed mogelijk rendement, maar dat moet dan gebeuren binnen de handelsregels die opgesteld zijn, en die gebaseerd zijn op zowel lange testperiodes als jarenlange daadwerkelijke uitvoering.

De markt bepaalt de hoogte van een rendement, niet de belegger.

Nooit wordt getornd aan het risicomanagement, dat gedicteerd wordt door het unieke algoritme.

VOORUITZICHT VOOR 2022

We hebben al een aantal precieze berekeningen voor 2022 van ons algoritme, maar die worden alleen gedeeld met mensen die geabonneerd zijn op de nieuwsbrieven van RVM Systematisch.

Globaal kan hier wel gezegd worden, op 10 januari, dat de verwachting niet is dat de belangrijke indices al een belangrijke top hebben geplaatst in 2021.

Anderzijds is de verwachting ook, eveneens met berekende koersdoelen, dat 2022 een negatief beleggingsjaar zou kunnen worden. Grotere dalingen dan we in 2021 zagen, passen in ieder geval in onze koersprojecties voor 2022.

ALLE BELEGGERS WENS IK EEN GOED 2022 TOE

Ik wens alle beleggers, niet alleen de volgers van RVM Strategy en RVM Retirement, een mooi en succesvol beleggingsjaar 2022.

Uiteraard bent u van harte welkom als volger van de RVM Systemen.

Velen gingen u voor!

Met vriendelijke groet,

Ruud van Megen

Zeg vandaag nog vaarwel tegen uw negatieve spaarrente

Volg onze professionele systemen en ga in vier stappen naar rendement.

Kies een systeem