Geduld is een schone zaak. Ook bij beleggen, maar wel een nieuw alltime high

Beste Beleggers,

Onze trouwe volgers weten dit natuurlijk al. Het WS-907 systeem - dat handelt met AEX-Futures - heeft een nieuw all time high bereikt! Met een mooie winst van €1.755 werd op 4 augustus het oude record van februari 2020 verbroken. Na de mislukte poging in december 2021 is het nu dus wel feest, hoewel we er lang op moesten wachten. Maar geduld wordt beloond!

Eerste half jaar 2022 teleurstellend

Dat het eerste half jaar van 2022 teleurstellend is verlopen valt niet te ontkennen. Een performance van -22% is niet iets om trots op te zijn. Maar na het uitzonderlijk goede jaar 2021 (+77,3%) waren de verwachtingen voor dit jaar hoog. Misschien wel te hoog…

En dat bleek dan ook het geval. Het beursklimaat veranderde in een grillig karakter met (bijna dagelijks) afwisselende grote koerssprongen. Geopolitieke spanningen, hoge inflatie, corona en zenuwachtige beleggers bepaalden het wisselende sentiment op de beurs. Ons trendmatige handelssysteem had daar vanzelfsprekend grote moeite mee. Maar daarnaast weten we ook dat andere systemen die juist kort op de bal spelen wel goed presteerden. Daarover later meer…

De maand juli 2022 uitstekend verlopen

Sinds medio juli zien wij meer duidelijke trendmatige bewegingen. Minder afwisselend grote uitslagen, maar bewegingen die langer doorzetten. Dat zien we dan ook direct terug in de performance van het WS-907 systeem. Nu vraagt u zich misschien ook af of het systeem wijzigingen heeft ondergaan. Een goede vraag. Het antwoord daarop is ja. Wij hebben kleine aanpassingen doorgevoerd. Die hebben enerzijds te maken met het tijdsvenster waarop wij de koersbeweging analyseren. Eerder was daarvoor de input vooral op dagbasis. Tegenwoordig is dat op een lager timeframe. Je zou dus kunnen zeggen dat we korter op de bal spelen.  Anderzijds is dat de optimalisatie van de Stoploss. Daar zijn verdere verbeteringen te verwachten.

Vooruitzichten en verwachtingen

Wat betreft geopolitieke ontwikkelingen en inflatie zal het voorlopig nog wel onrustig blijven. De vraag is wat de markt al heeft ingeprijsd. Maar zoals je weet lopen de markten 6 tot 9 maanden vooruit op de reële economie. En ook de midterm elections in de VS gaan van invloed zijn op de beurs.  

Voor onze handelssystemen is een minder grillige beurs wenselijk. Dat lijkt nu sinds medio juni enigszins het geval. Maar als de beurs toch weer verandert in een stuiterbal? Dan zijn we voorbereid met de gedane aanpassingen. Maar wellicht kunt u tegen die tijd overwegen om ook een nieuw systeem te gaan volgen. Een systeem naast WS-907 of WS-908 dat nog korter op de bal speelt. Met als uitgangspunt dat vele kleine winsten samen één grote maken. Maar natuurlijk met de kennis en ervaring vanuit WS-907 en WS-908. Wordt vervolgd…!

Namens het team van Wallstreet-Spirit

Martinus van Dolder

Zorgeloos beleggen en een leuk rendement?

Volg onze professionele systemen en ga in vier stappen naar rendement.

Kies een systeem