Automatisch beleggen met een trading systeem

Voor veel beleggers en is het moeilijk kiezen welk beleggingsproduct het best bij hun past. Een goed keuze is: “automatisch beleggen met een trading systeem”. Deze methodiek is enkele jaren geleden over komen waaien uit Amerika, en is in 2014 door Systems2follow geïntroduceerd in Nederland (toen nog onder de naam Traderswinkel). Bij Systems2follow zijn alle autotrading systemen ondergebracht en zijn te gebruiken voor de particuliere en zakelijke belegger.

Het beste trading systeem

Er is een breed aanbod om automatisch mee te beleggen. Het meeste gevolgde systeem op dit moment is RVM Strategy. Een systeem dat reeds 20 maanden opeenvolgend winstgevend was. Het is niet een systeem dat 100% per jaar maakt met de bijbehorende risico’s. Nee, het is een systeem dat 20 % per jaar genereert zonder al te grote risico’s.

Praktische tips om beter te beleggen

Als belegger heb je tal van mogelijkheden. Een belangrijke afweging is de winstgevendheid afzetten tegenover het risico. In het algemeen kan men stellen dat hoger rendement samengaat met een hoger risico. Je kunt het risico beperken of voor het maximale rendement gaan. Je kunt voor de kort termijn gaan of een doel stellen voor de komende 5 à 10 jaar. Je kunt natuurlijk zelf kennis vergaren door boeken te lezen, video's te bekijken of cursussen te volgen. Maar het blijft dan nog steeds de vraag of je wel een goede belegger zal worden. Dat is ook de reden dat het volgen van een professional de meeste kans geeft op een goed resultaat. Loop als beginnende belegger vooral niet te hard van stapel, maak een keuze uit de aangeboden systemen. Start gematigd en bekijk de resultaten

Risico en termijn

Op het moment dat je wilt gaan beleggen, is het allereerst verstandig om het risico te leren begrijpen. Hoeveel risico wil je lopen en hoe staat dat in verhouding tot het rendement dat je kunt verwachten? Je zal meer risico moeten nemen voor een rendement van 50 % per jaar dan wanneer je genoegen neemt met 10% per jaar. Hoe hard heb je het geld uit je beleggingen nodig en wil je een hoog rendement maken, of juist proberen je kapitaal langzaam te laten groeien?

Dit laatste hangt deels samen met de termijn waarop je wilt beleggen. Wil je in een paar jaar tijd veel verdienen, denk dan aan systemen zoals WS907, of ben je van plan een lange termijn investering te doen voor je pensioen? Kies een dan meer voor systemen zoals RVM Retirement en RVM Strategy

Kennis en doel

Zorg er in ieder geval voor dat je goed weet wat je weet van beleggen, maar dat je daarnaast een idee hebt van waar je nog niet van op de hoogte bent. Dit laatste is het meest lastige, je kunt bijvoorbeeld een kennistest doen om na te gaan welke vragen je nog niet kunt beantwoorden. Ben je inmiddels al behoorlijk wijs en ervaren, of kom je aan de andere kant net kijken? Des te beter je daarvan op de hoogte bent, des te beter je nieuwe informatie tot je kunt nemen.

Denk vervolgens na over een doel dat je voor ogen hebt. Wil je beleggen om een mooie nieuwe auto te kopen, of ben je vooral van plan om stukje bij beetje te werken aan een mooi pensioen voor later, of wellicht de studie van je kinderen? Op het moment dat je uit kunt gaan van een specifiek doel is het mogelijk om daar je volgende beslissingen op af te stemmen.

Spreiden en producten

Leer bijvoorbeeld de toegevoegde waarde van spreiden, zowel geografisch als op basis van de economische situatie en gevolgen voor specifieke bedrijven. Des te beter je leert te spreiden, des te groter de kans dat je op termijn een stabiel rendement kunt maken met de beleggingen die je doet. We zien dan ook veel volgers die een pakket van systemen samenstellen. Bijvoorbeeld aandelensystemen zoals New Generation Stocks, ARKK portefeuille, en andere aandelenportefeuilles te combineren met laag risico optie systemen.

Tenslotte is het verstandig om na te denken over de producten waar je gebruik van maakt, op het moment dat je wilt gaan beleggen.

Automatisch beleggen

Het volgen van een professional is vaak de beste keuze voor de belegger van vandaag. Het nieuwe beleggen (zoals dit ook genoemd wordt) is populair omdat een hoog rendement een reële doelstelling kan worden. Waarom niet handelen zoals het “grote geld” het ook al jaren aan het doen is, en profiteren van de kennis van iemand die al zeker 20 jaar succesvol is in dit vakgebied.

Zeg vandaag nog vaarwel tegen uw negatieve spaarrente

Volg onze professionele systemen en ga in vier stappen naar rendement.

Kies een systeem