Wat is Algo Trading?

Algo trading is het traden door middel van een algoritme wat voor jou de trades opent, onderhoud, monitort en sluit. In sommige gevallen wordt algo trading ook wel bot trading of traden met een robot genoemd, dit is hetzelfde principe. Een trading bot is ook gewoon een algoritme wat voor jouw trade.

Hoe Werkt Algoritmisch Traden

Door een script op je charts te zetten kun je het traden compleet automatiseren. Dit script bestaat uit allerlei algoritmen wat zo gemaakt is dat bijvoorbeeld wanneer een bepaalde beweging wordt gemaakt, wanneer een indicator een bepaald niveau haalt, meerdere indicatoren samen een bepaalde waarde halen, wanneer een bepaalde trend wordt doorbroken enz. enz. een trade wordt geopend of gesloten.

De algo trading bots kun je in allerlei soorten en maten aanschaffen, huren of gratis vinden. Het is echter vrij lastig een goed algoritme te vinden wat ook in werkelijkheid werkt en niet alleen in backtesting.

Voordelen

Er zijn veel voordelen van algo trading. Zo kun je als je handmatig trade niet continu alle markten monitoren en daarbij alle kansen spotten. Als je gebruik maakt van een trading bot is dit geen enkel probleem. Door simpelweg je algortime te laten draaien  op een VPS server staat jouw algo trading systeem 24-7 te draaien.

Emotionele beslissingen maken in traden is een erg grote valkuil. Als je een verlies hebt gemaakt wil je dit zo snel mogelijk weer goed maken. Of juist als je een winst maakt voel je je of je de wereld aan kunt en neem je misschien beslissingen die niet binnen je tradingplan passen. Met algoritmisch traden zal dit niet gebeuren. De trading bot neemt alleen trades op de momenten waarvoor deze is geprogrammerd.

Wat voor mij persoonlijk een groot voordeel is van algo trading is dat ik geen stress ervaar en niet fulltime bezig ben met traden. Persoonlijk ben ik wat slechter in van 9 tot 4 traden en dan de boel achter me laten. Als er nog trades openstaan kan ik deze niet laten voor wat het is, ik moet weten wat er met de koersen gebeurt. Op deze manier liggen mijn andere werkzaamheden stil en kan ik minder tijd stoppen in mijn bedrijven die ook gerunt moeten worden. Daarom heb ik voor algo trading gekozen om het traden uit handen te geven en mijn trading bot te vertrouwen met mij geld.

Nadelen

Velen trading bots zijn zo ingesteld dat de verliezen die worden gemaakt, ja iedere trading bot maakt ook verliezen, niet heel groot zijn. Dit betekent ook dat het risico wat je algo trading bot neemt klein is en dus de eventuele winsten ook. Afhankelijk van het systeem en het risico wat je loopt op je account zul je handmatig mogelijk grotere winsten kunnen boeken.

Voorbeeld van een Algo Trading systeem: WS907

Zorgeloos beleggen en een leuk rendement?

Volg onze professionele systemen en ga in vier stappen naar rendement.

Kies een systeem