RVM systemen boeken opnieuw winst in maart 2022, terwijl AEX index daalde.

DE MAAND MAART 2022

Maart was met – 0,76 % voor de maand wederom een negatieve maand voor de AEX, maar er was ook gedurende de maand veel herstel te zien.  

RVM Strategy had een voor het systeem bevredigend rendement van + 1,60 %. Daarbij moet wel in aanmerking genomen worden dat het voor RVM Strategy meespeelt hoe lang een handelsmaand is, hoeveel handelsdagen er zijn; maart was een relatief lange handelsmaand en dus kan het rendement dan ook wat hoger uitkomen.

RVM Strategy is nu 27 maanden aaneensluitend winstgevend, maar dat is alleen interessant voor de buitenwacht. Bij het beheren van de posities zijn we daar niet mee bezig. We passen de handelsregels strikt toe en wijken daar nooit vanaf. Het is dus ook nooit vooraf duidelijk wat de markt zal ‘geven’. “Facts are stubborn things” is een mooie Engelse uitdrukking, en prijzen op de beurs zijn net zo feitelijk en ‘koppig’. Over prijzen op de beurs kun je geen samenzweringstheorieën hebben, en je kunt er wel zoals in een oorlog over twisten wie er voor verantwoordelijk is, het blijft zodat de prijzen een feit zijn. Dat is ook het mooie van dit vak. We houden ons bezig met iets wat zich daadwerkelijk voordoet en we doen ons uiterste best zo goed mogelijk te berekenen wat de prijzen in de toekomst zullen zijn.

RVM Retirement behaalde + 2,17 %; de momentumstrategie is hier ongeveer gelijk aan die van RVM Strategy. Retirement heeft daarnaast wat vaste investeringen voor de zeer lange termijn, en die waren licht positief in maart. Vandaar dat Retirement een iets hoger rendement had dan RVM Strategy.

KOERSVERWACHTING VOOR APRIL 2022

De maand maart was weliswaar negatief voor de AEX, toch was er gedurende maand een fiks herstel. Wij denken dat dit herstel in april verder door kan zetten en dat wellicht de koersbodem voor een wat langere termijn gezet is in februari. Zeker is dit uiteraard niet.

Hoever het herstel zal komen in april weten we uiteraard niet, maar er zijn allerlei hoopgevende berekeningen. We gaan er vanuit dat de koers van de AEX eind april hoger zal uitkomen dan die van maart. We blijven wel benadrukken dat RVM Strategy noch RVM Retirement werkt met dit soort uitspraken en deze visie op de markt. Beide handelssystemen hebben hier niets mee te maken.

Zoals altijd, u bent welkom om RVM Strategy en/of RVM Retirement te gaan volgen.

Velen gingen u voor!

Met vriendelijke groet,

Ruud van Megen

Zeg vandaag nog vaarwel tegen uw negatieve spaarrente

Volg onze professionele systemen en ga in vier stappen naar rendement.

Kies een systeem