Beursweekverwachting van zondag 26 december 2021

AEX (Daggrafiek):

De AEX ging maandag zoals verwacht lager en kwam op 755 in de buurt van de echte bodem op 750. In die zone vond de AEX steun van deze bodem, van de MA200 en van lijn C2. Nu de steun het hield kregen de beleggers er dinsdag weer zin in. De rest van de week schoot de AEX omhoog, door de weerstand op 778, en jawel, door de trendlijn B. Waarmee de AEX weer probeert terug te komen in de hoofdtrend. Zo snel had ik dat zeker niet verwacht.

Als de AEX erin slaagt om in de hoofdtrend te blijven dan hebben we een valse uitbraak naar beneden gehad en mogen we nu zelfs een uitbraak aan de bovenkant gaan verwachten.

Vrijdag waren alle markten dicht maar de AEX open. Uiteraard een slappe dag en we voelden vrijdag duidelijk de weerstand van lijn C en het gap op 794/796 dat al een paar keer weerstad heeft geboden.

Technisch is de conditie van de daggrafiek duidelijk: de AEX probeert te herstellen van de klappen. De AEX wil weer omhoog maar heeft daarbij flink wat puin te ruimen. Ja, de Stochastics – waarvan ik vorige week al schreef: “het lijkt het of de Stochastics het ergste al heeft gehad” – die draait nu duidelijk naar boven. Maar de MACD is duidelijk nog slapjes, de RSI neutraal en de AEX moet heel wat weerstand gaan uitnemen: lijn C, het zware gap 794/796, daarna lijn D, weerstand 809, het gap 810/815 en weerstand 818. Zo genoeg? Ga er maar aanstaan: het wordt niet eenvoudig.AEX (weekgrafiek):

De AEX ging maandagvbzoals verwacht lager en kwam op 755 in de buurt van de echte bodem op 750. Indie zone vond de AEX steun van deze bodem, van de MA200 en van lijn C2. Nu desteun het hield kregen de beleggers er dinsdag weer zin in. De rest van de weekschoot de AEX omhoog, door de weerstand op 778, en jawel, door de trendlijn B.Waarmee de AEX weer probeert terug te komen in de hoofdtrend. Zo snel had ikdat zeker niet verwacht.

Als de AEX erin slaagtom in de hoofdtrend te blijven dan hebben we een valse uitbraak naar benedengehad en mogen we nu zelfs een uitbraak aan de bovenkant gaan verwachten.

Vrijdag waren allemarkten dicht maar de AEX open. Uiteraard een slappe dag en we voelden vrijdagduidelijk de weerstand van lijn C en het gap op 794/796 dat al een paar keerweerstad heeft geboden.

Technisch is de conditie van dedaggrafiek duidelijk: de AEX probeert te herstellen van de klappen. De AEX wilweer omhoog maar heeft daarbij flink wat puin te ruimen. Ja, de Stochastics –waarvan ik vorige week al schreef: “het lijkt het of de Stochastics het ergsteal heeft gehad” – die draait nu duidelijk naar boven. Maar de MACD is duidelijknog slapjes, de RSI neutraal en de AEX moet heel wat weerstand gaan uitnemen:lijn C, het zware gap 794/796, daarna lijn D, weerstand 809, het gap 810/815 enweerstand 818. Zo genoeg? Ga er maar aanstaan: het wordt niet eenvoudig.


DOW JONES:

Mooi.Alle indicatoren lijken zich op te maken voor de draai naar boven. 34.880 werddeze week als steun bevestigd.

Nasdaq 100:

DeNasdaq is in de war. Laatste vier weken heen en weer. Vrij wild heen en weer.Steun 15.720 wederom bevestigd. De indicatoren lijken ook hier naar boven tewillen draaien. Het zal me niet verbazen als komende week rustig positief is enna 1 januari knallen.

Bund:

Derente blijft perfect zijwaarts bewegen. Bund heel hoog, rente heel laag.

EUR/USD:

Vechtal vijf weken om lijn Z. MACD flink laag, rest indicatoren ook zwak. Druk op Zblijft hoog, het is spannend. Bij de MACD vermoed ik toch dat Z sneuvelt.

Bitcoin:

Degrafiek is nog van donderdag, Bitcoin staat nu 50.900. Hmm. In de grafiek lijktde 45.100 het duidelijk te gaan houden en dan hebben we een bodem te pakken.Maar de indicatoren zijn slapjes (MACD wel in positieve zone) en ook hier: inde cirkel ontwikkelt zich een mogelijk kop-schouderpatroon. Ik verwacht tochweer een test van de 45.100.

Verwachting:

DeVS is goed – S&P 500 kwam weer op topniveau deze week – en de AEX wil wathoger. Makkelijk ziet het parcours er niet uit, dat is zeker. We zullen het stapjevoor stapje gaan volgen. Komende week kalm wat hoger is het meestwaarschijnlijk.

Heelveel succes met uw beleggingen de komende week!

Vanaf heden kunt u zich inschrijven voor mijn ETF portefeuille. Deze start in januari2022

Zeg vandaag nog vaarwel tegen uw negatieve spaarrente

Volg onze professionele systemen en ga in vier stappen naar rendement.

Kies een systeem