Algoritmes: wat is een algoritme?

Computers hebben de mogelijkheid programmas te laten lopen die een specifieke set van instructies volgen om een trade te plaatsen. In theorie kan een mens dit nooit zo snel en vaak uitvoeren dan een computer om de doodsimpele reden dat ons brein niet snel genoeg is en niet altijd beschikbaar is.

De instructies van een algoritme zijn meestal gebaseerd op timing, prijs, volume of een ander rekenkundig model. Naast de mogelijkheid om 24 uur per dag de markt te scannen heeft een algoritme nog een groot voordeel: het uitsluiten van menselijke emoties op beleggingsactiviteiten.

Voorbeeld van een simpel algoritme

  • Koop 50 aandelen van een bedrijf wanneer het 20-daagse voortschrijdend gemiddelde boven het 500-daagse voortschrijdend gemiddelde kruist.
  • Verkoop 50 aandelen van een bedrijf wanneer het 20-daagse voortschrijdend gemiddelde onder het 50-daagse voortschrijdend gemiddelde kruist.

Dit is uiteraard een heel simpel algoritme en zou met de juiste software al direct kunnen worden uitgevoerd.

Algoritmes van systemen van Systems2follow

Bij Systems2follow zijn bijna alle systemen gebaseerd op een algoritme. Dit zijn uiteraard  complexe algoritmes met vele variabelen. Normaal gesproken wordt gekocht als alle indicatoren op groen staan en wordt verkocht indien alle indicatoren op rood staan.  Vaak zit er ook een stop loss in het algoritme ingebouwd om u als belegger te beschermen tegen te grote verliezen. 

Zoals u wellicht al heeft gelezen, bieden wij diverse systemen aan die gebaseerd zijn op algoritmes. U kunt dit natuurlijk altijd terugvinden in de begeleidende tekst van ieder afzonderlijk systeem. Wij adviseren u eerst naar het systeemoverzicht te gaan. Daar gaat u een keuze maken welk systeem u wenst. Dan kunt u de kenmerken van systeem bekijken. Mocht dat zijn wat u wil, dan kunt u hierop een abonnement nemen. Past het niet bij u, dan kunt u natuurlijk naar het volgende systeem gaan. U kunt sorteren op rendement, maar ook op trader. Neem rustig de tijd om een systeem te kiezen dat bij uw wensen aansluit.

Zeg vandaag nog vaarwel tegen uw negatieve spaarrente

Volg onze professionele systemen en ga in vier stappen naar rendement.

Kies een systeem