Persoonlijke hulpmiddelen
Wallstreet-Spirit

Wallstreet-Spirit

Wallstreet-Spirit BV is opgericht door Martinus van Dolder. Hij leidde een team van mensen dat een master-algoritme heeft ontwikkeld, dat kan worden aangepast aan veel markten en handelssystemen.

Wallstreet-Spirit BV is opgericht door Martinus van Dolder. Hij leidde een team van mensen dat een master-algoritme heeft ontwikkeld, dat kan worden aangepast aan veel markten en handelssystemen.

Martinus is een geboren beurs-tijger. Hij handelde al met eigen geld op de beurs toen hij 14(!) was. Hij investeerde n.l. al zijn geld, dat hij verdiend had met bijbaantjes vóór en ná schooltijd in een ROBECO fonds. Dat was ten tijde van de dot.com bubbel. Een periode waarin vrijwel ieder aandeel dat te koop was onophoudelijk bleef stijgen. De jonge leerling Martinus zag zijn portefeuille dan ook bijna iedere week met 2 à 3% in waarde stijgen.

Omdat hij zich niet realiseerde wat de gevolgen van de introductie van de Euro echt waren, schrok hij zich een hartverzakking toen hij ’s morgens 4 januari 1999 voor schooltijd naar zijn portefeuille keek. Gehalveerd! Gelukkig ontdekte hij snel dat de waarde van de Euro ruim 2 keer zo veel als van de gulden was. Zijn feestje van werken, verdienen, investeren en je geld zien groeien ging weer vrolijk door... Tot 5 september 2000. Dit keer ontdekte hij echter, dat de reden van zijn pijn, spijt en boosheid nu veel serieuzer waren dan op die dag in januari 2000. De bubbel was geknapt. En in het vroege voorjaar van 2003 had Martinus nog maar een fractie over van wat hij ooit bezat. AU!

Dat was het moment waarop zijn grote zoektocht begon. De zoektocht naar de waarheid… Zijn zoektocht naar systemen, modellen, methoden en – vooral – naar mensen, die hem konden helpen om een beter ‘Return on Investment’ te maken. En om zijn geld te beschermen. Martinus bleek over een methodische werkhouding te beschikken. Eerst zorgde hij er voor, dat zijn opleiding met een graad in de Economie met succes werd afgerond. Hij bezocht veel seminars. Hij las veel boeken en beleggingstijdschriften. Hij zocht (en vond!) wetenschappelijke hulp. Hij bestudeerde de algoritmes waarmee Amerikaanse banken zo onbehoorlijk veel geld mee verdienen. Dit alles tezamen vormde Martinus zijn “Grote Mars” naar begrip en hoe een succesvolle investeerder op de beurs te worden. Maar hij leerde ook om bruikbare informatie te scheiden van de veelheid aan bullshit verhalen en mensen.

Stapje voor stapje kwam hij dichter bij zijn einddoel: het ontwikkelen van een algoritme dat de bewegingen op de beurs kan beschrijven. En dus ook ‘voorspellen’. Het eindresultaat van al zijn gezwoeg, en van dat van de mensen om hem heen, is een algoritme met 67 instelbare parameters. Dat algoritme moet steeds nog wel apart worden aangepast aan de verschillende markten, zoals indexen, aandelen, goud, valuta etc. En telkens neemt dat een flink aantal weken in beslag. Maar dat is niets in vergelijing met de 17 jaar die Martinus heeft geïnvesteerd in kennis en kunde om te komen waar hij nu staat.

Hij heeft een bedrijf opgericht, genaamd Wallstreet-Spirit BV, van waaruit het algoritme wordt gedistribueerd.

Het algoritme zal hier bij Systems2Follow in de komende maanden of jaren beschikbaar komen voor diverse markten. Het eerste systeem, voor AEX-index Futures, genaamd WS-907® is al beschikbaar sinds oktober 2016. Klik hier voor details.  Een systeem voor de DAX, een optie-systeem, voor Goud, Zilver, Euro/Dollar en de S&P500 volgt te zijner tijd.

 

De systemen van Wallstreet-Spirit

Systeem Startdatum Rendement Rating
WS-907® okt 2016 52.90 % A
WS-909® dec 2017 -21.10 % C
Document acties

©2011-2019 Atopia