Persoonlijke hulpmiddelen

RVM Maandoverzicht

Door: Ruud van Megen

Ruud handelt volgens een strak handelssysteem en is daar succesvol mee. Hij handelt voornamelijk opties AEX.
Meer van Ruud van Megen.

In: Optie Systemen — 2017-11-02 11:08:13

OKTOBER MAANDOVERZICHT RVM DAILY EN RVM PENSIOEN

DE AEX-INDEX IN OKTOBER

De AEX-index steeg in oktober met + 3,03 %, een sterk verhaal. De top van het jaar werd verhoogd en we kijken tevens naar de hoogste top sinds 2007.

RVM Daily en RVM Pensioen noteerden + 3,34 % voor oktober, min of meer marktconform. De systemen hebben momenteel dezelfde marktpositie, en daarom ook hetzelfde resultaat over oktober. Dit heeft te maken met de marktomstandigheden. De volatiliteit is al een tijdje historisch laag, en dat vroeg om een aanpassing van de systematiek, eigenlijk bij beide systemen. 

Overigens wordt uiteraard op termijn een terugkeer van een normalere volatiliteit verwacht. Maar als handelaren nemen we het zoals het komt, en passen uiteraard aan, althans wanneer een handelssysteem voor een deel afhankelijk is van volatiliteit.

Op 2 oktober is de marktpositie aangepast. Sindsdien niet meer. Beide systemen hebben al een tijdje een marktpositionering die meer op de lange termijn gericht is. Overigens worden uiteraard wel nog steeds zoals gebruikelijk bij RVM Daily en RVM Pensioen, de koersdoelen kwantitatief berekend, en er wordt dus ook nog steeds met die koersdoelen gewerkt.

 

DE AEX IN NOVEMBER

De trend is zeer goed richting november. Uiteraard vragen beleggers zich af, waar het risico is gebleven op een marktcorrectie. Die komt uiteraard zoals altijd, als een dief in de nacht. Met geen mogelijkheid is te zeggen wanneer het zo ver is. Wat dudielijk is, is dat er nog steeds hogere koersdoelen zijn voor de AEX, en ook voor belangrijke aandelen binnen de AEX. De meeste koersdoelen die berekend waren voor de lange termijn zijn echter behaald. Het is dus heel goed mogelijk dat de AEX in de loop van november een draai kan laten zien. Maar daarop vooruitlopen is onmogelijk. De trend is een trend, totdat de systematiek aangeeft, dat dit niet meer zo is.

 

U bent welkom als volger van RVM Daily en/of RVM Pensioen. Het abonnementstarief behoort bij de laagste van de Traderswinkel.

 

Met vriendelijke groet,

Ruud van Megen

 

Systemen

Systeem Startdatum Rendement Rating
RVM Strategy okt 2012 -11.43 % C
RVM Retirement sep 2016 -34.57 % C
Document acties

Geef uw waardering

  • Rating 0.0/5

Geef als eerste een waardering

 

©2011-2019 Atopia