Persoonlijke hulpmiddelen

Hoe zorgt u voor een goed rendement?

Door: Rolucoman

Rolucoman is een onafhankelijk onderzoeksbureau op het gebied van beleggen. Wij focussen op lange termijn beleggingen in aandelen en beleggingsfondsen. Deze hebben in het verleden geleid tot een bewezen stabiel rendement. Onze aan- en verkoopsignalen (beleggingstips) publiceren we via platforms zoals Systems2Follow. Rolucoman: gedegen, winstgevend en transparant.
Meer van Rolucoman.

In: Beursvisie, Aandelen Systemen — 2017-02-12 10:55:00

Waarom geduld en discipline uw beste vrienden zijn en emoties juist niet.

 

Beste lezer,

 

De bekende waardebelegger Joel Greenblatt schreef eens over een beleggingsfonds dat gedurende de periode 2000-2009 een jaarlijks rendement scoorde van 18%.

Dat is een indrukwekkende score omdat de S&P 500  slechts een jaarlijks rendement scoorde van 1%. En toch slaagde de gemiddelde belegger in dit fonds erin om elf procent per jaar te verliezen …

Hoe was dat mogelijk?

 

Na elke periode waarin het fonds slechter presteerde renden de beleggers naar de uitgang en na elke goede periode stroomden de beleggers weer toe.

De gemiddelde belegger slaagde erin geld te verliezen met een succesvol fonds door op de verkeerde momenten te kopen en te verkopen!

Beleggers schenen te vergeten dat zelfs de best presterende fondsen af en toe slechter presteren dan de markt.

 

Onze emoties en gedrag worden continu beïnvloed door de media en door andere mensen. Emoties zijn simpelweg een fout instrument om beleggingsbeslissingen op te baseren. Wanneer het om geld gaat, wint de emotie het helaas vaak van de ratio.

Dat is ook goed te zien op de aandelenmarkten waar de koersen omhoog en omlaag gaan. Vaak niet gebaseerd op de harde cijfers, maar gevoed door emoties als angst, hebzucht, euforie en paniek.

 

Hoe kiest u het goede systeem?

 

Een goed systeem is gericht op het uitschakelen van menselijke emoties. Het zal dus beleggen conform een gestandaardiseerd proces: een bewezen strategie waarop u kan vertrouwen en die de emoties uit het besluitvormingsproces haalt.

 

Vergelijk het maar met de checklist die een piloot moet afwerken als hij wil vertrekken. Het garandeert weliswaar niets, maar de procedure heeft zijn betrouwbaarheid over langere tijd bewezen met een grote kans op succes.

 

Hoe zorgt u ervoor dat u een mooi rendement overhoudt aan een goed systeem?

 

Daarvoor is het nodig om een strategie tenminste 5 jaar vol te houden om er profijt van te hebben.

 

Zoals u al las, doorlopen zelfs de beste beleggers mindere perioden. Echter: goede beleggers weten op termijn de beurs ruimschoots te kloppen met een bovengemiddeld resultaat.

 

Waardebeleggen euro was bijvoorbeeld verliesgevend in 2007 en 2008. Maar als u tenminste 5 jaar in het het systeem was gebleven, had u een gemiddeld jaarlijks rendement gescoord tussen 9% en 37%!

 

Ik hoop dat u dit een interessant artikel vond en zie u hier graag de volgende keer weer terug.

   

Met hartelijke beleggingsgroet,

Roland Manuhutu.

 

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u mij altijd mailen op info@rolucoman.com of u kunt het contactformulier gebruiken op de rolucoman site.

 

Systemen

Document acties

Geef uw waardering

  • Rating 3.0/5

5 stemmen (Score 3.0/5)

 

©2011-2019 Atopia