Persoonlijke hulpmiddelen

Hoe deden value (waarde) beleggers het in 2017?

Door: Rolucoman

Rolucoman is een onafhankelijk onderzoeksbureau op het gebied van beleggen. Wij focussen op lange termijn beleggingen in aandelen en beleggingsfondsen. Deze hebben in het verleden geleid tot een bewezen stabiel rendement. Onze aan- en verkoopsignalen (beleggingstips) publiceren we via platforms zoals Systems2Follow. Rolucoman: gedegen, winstgevend en transparant.
Meer van Rolucoman.

In: Aandelen Systemen, Europa Systemen — 2018-02-08 22:15:00

... en Global ValueInvesting? Plus: de daling op de beurs.

 

Beste lezer,

 

De eerste vijf handelsdagen van 2017 leverde een vlak koersverloop op en gaven dus geen aanleiding om grote verliezen of winsten te verwachten. De indices deden het als volgt:

  • AEX realiseerde 12%.
  • S&P 500 realiseerde 19%.

 

Wat was de tendens onder value (waarde) beleggers wereldwijd?

 

  • MSCI Europe Value Weighted: 25%
  • Gotham Absolute Return Fund: 10%
  • Berkshire Hathaway: 22%

 

De MSCI Europe Value Weighted index bekijkt alle aandelen uit de MSCI Europe Index en geeft daarin aandelen met een relatieve onderwaardering een hoger gewicht.

 

De overige fondsen worden geleid door twee value investing zwaargewichten: respectievelijk  Joel Greenblatt en Warren Buffet.

 

Gemiddeld scoorden de value beleggers even hoog als de S&P 500 met 19%. Daarbij moet opgemerkt worden dat het blijkbaar toch een lastige markt was, gezien de vrij magere 10% van Greenblatt.

 

Hoe deed Global ValueInvesting het?

 

Value beleggen bij Systems2Follow:

 
 

Global ValueInvesting: 18%.

 

Het rendement van 18% is 1% meer dan u in Systems2Follow ziet en dat is ook naar verwachting. Systems2Follow laat namelijk de koerswinst zien, terwijl Global ValueInvesting daarnaast ook jaarlijks dividend opstrijkt: een mooie bonus.

 

Per saldo realiseerde Global ValueInvesting 6% meer dan de AEX.

 

Ik ben er trots op dat ik qua rendement in de buurt ben gekomen van de value investing zwaargewichten. De combinatie van onderwaardering en kwaliteit heeft ook in 2017 weer voldoende handvatten gegeven om tot een mooi resultaat te komen.

 

De beurs is met 10% gedaald, hoe zit dat met Global ValueInvesting?

 

Global ValueInvesting is een lange termijn beleggingsstrategie.

 

Als u in het verleden de strategie tenminste vijf jaar  had volgehouden, had dat een rendement opgeleverd tussen de 9% en 37% per jaar. En dat is inclusief de slechte beursperioden 2000-2002 en 2008!

 

Ook deze strategie draait wel eens een verliesjaar, maar in het verleden was vijf jaar volhouden altijd winstgevend!

 

Global SectorRotation: de opvolger van AEX/Goud

 

Zoals u misschien weet is AEX/Goud speciaal ontworpen om het goed te doen bij eventuele beurscrashes. Het voordeel van deze strategie is dat we in Goud kunnen stappen als de AEX daalt. Het nadeel: we kunnen maar kiezen uit twee instrumenten.

 

Dat is de reden dat we inmiddels een opvolger gereed hebben staan: Global SectorRotation. Bij deze strategie kan er geswitcht worden tussen aandelen(indices), obligaties(indices) en grondstoffen. Het aantal instrumenten wordt daarmee 35, dus extra mogelijkheden om te switchen van  een slecht renderend naar een goed renderend instrument.


Binnenkort zullen we u verder informeren.

 

Tot slot

 

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u altijd mailen naar info@rolucoman.com.

 

Ik hoop dat u dit een interessant artikel vond en zie u hier graag de volgende keer  weer terug.

 

Met hartelijke beleggingsgroet,

Roland Manuhutu.


Resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Bepaal uw eigen koers en beleg alleen met geld dat u kunt missen. Wij raden u dringend aan om de toelichting op de rendementen, onze dienstverlening, uw eigen verantwoordelijkheden en onze disclaimer te lezen: klik hier.

 

 

Systemen

Document acties

Geef uw waardering

  • Rating 4.3/5

3 stemmen (Score 4.3/5)

 

©2011-2019 Atopia