Persoonlijke hulpmiddelen

AEX/Goud nóg stabieler

Door: Rolucoman

Rolucoman is een onafhankelijk onderzoeksbureau op het gebied van beleggen. Wij focussen op lange termijn beleggingen in aandelen en beleggingsfondsen. Deze hebben in het verleden geleid tot een bewezen stabiel rendement. Onze aan- en verkoopsignalen (beleggingstips) publiceren we via platforms zoals Systems2Follow. Rolucoman: gedegen, winstgevend en transparant.
Meer van Rolucoman.

In: Aandelen Systemen — 2017-04-09 08:05:00

Hoe een tegenvaller leidt tot betere resultaten

Beste lezer,

 

Het jaar 2016 was niet het beste jaar voor de AEX/Goud strategie. Ik liep tegen een verlies aan van 9% en dat bij een strategie die ontworpen is op een stabiel rendement ...

 

Dat zorgt meteen voor de vraag: wat is de oorzaak en hoe kunnen we die verhelpen?

Ik heb daarvoor een intensieve analyse uitgevoerd die een verbetering van de strategie oplevert die daarmee in de backtest een nóg stabieler rendement oplevert.

 

Oorzaak en oplossing

 

Vorig jaar hadden we te maken met een redelijk besluiteloze markt: eerst leek Goud de overhand te krijgen maar dat zakte daarna weg ten faveure van de AEX. Een wispelturigheid die de afgelopen decennia niet vaak op deze manier is voorgekomen.

 

Wat wel opviel, is dat de AEX in een stijgende trend bleef ook al was dat soms maar net.

Dit heeft ertoe geleid dat ik de bestaande trend belangrijker heb gemaakt in de strategie ten opzichte van de onderlinge verhoudingen tussen AEX en Goud. Praktisch gezien leidt dat in de backtest tot een rendement van 0% in 2016.

 

De totale statistieken over de periode 1991-216 zijn nu in de backtest:

  • Gemiddeld jaarrendement: 14%
  • Gemiddeld jaarrendement bij tenminste vijf jaar volhouden: tussen 3% en 30%.
  • Een verliesjaar eens in de negen jaar.

 

Hoe solide is deze verbetering?

 

Om er zeker van te zijn dat deze aanpassing een solide verbetering is, heb ik de strategie ook toegepast op de SP500.

Als ik SP500/Goud in eenzelfde backtest door reken, komen daar vergelijkbare resultaten uit. Daarmee is deze verandering dan ook een echt solide verbetering!

 

Rendement Waardebeleggen euro 2017: 11%

 

Het blijkt dat Lynx niet van alle fondsen dagelijks de koersinformatie beschikbaar heeft. Het gevolg hiervan is dat bij deze fondsen het rendement pas wordt getoond bij verkoop en niet tussentijds.

Om u een meer accurate indicatie te geven over het rendement van 2017 zal ik in deze artikelen voortaan het rendement vermelden dat ik persoonlijk bij Lynx behaal met Waardebeleggen euro. Momenteel is dat 11% over 2017.

 

Ik hoop dat u dit een interessant artikel vond en zie u hier graag de volgende keer weer terug.

   

Met hartelijke beleggingsgroet,

Roland Manuhutu.

 

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u mij altijd mailen op info@rolucoman.com of u kunt het contactformulier gebruiken op de rolucoman site.

 

Systemen

Document acties

Geef uw waardering

  • Rating 4.0/5

4 stemmen (Score 4.0/5)

 

©2011-2019 Atopia