Persoonlijke hulpmiddelen

Twee zeer slechte maanden

Door: Exclusive Signals

Exclusive Signals heeft 3 systemen op de SP500.
Meer van Exclusive Signals.

In: Amerika Systemen, Future Systemen — 2015-11-16 21:50:00

De bewegingen weerskanten op kenmerken zich door grote amplituden. Ik besef me heel goed dat het vertrouwen hierdoor een knauw heeft opgelopen, of wellicht weg is. Niemand kan zeggen dat ze het niet wisten, ik heb er namelijk meerdere keren voor gewaarschuwd dat dit zou kunnen gebeuren.

Oktober en november 2015 gaan voor Exclusive Signals en haar klanten de boeken in als twee zeer slechte maanden. De bewegingen weerskanten op kenmerken zich door grote amplituden.

Ik besef me heel goed dat het vertrouwen hierdoor een knauw heeft opgelopen, of wellicht weg is. Niemand kan zeggen dat ze het niet wisten, ik heb er namelijk meerdere keren voor gewaarschuwd dat dit zou kunnen gebeuren. Voor degene die afgelopen zomer klant zijn geworden is het extra zuur. Degene die vanaf het begin van het jaar – of al eerder – klant zijn staan nog steeds op een mooie winst. Ik begrijp dat het anders voelt als je van een hogere winst afkomt.

Waar ik al bang voor was is waarheid geworden. In eerste instantie een short positie ingenomen waarop we uitgestopt werden met een groot verlies. Hierna steeg de index nog even door om daarna de correctie in te zetten. Deze correctie hebben we gekocht en ook deze beweging kenmerkte zich door zonder enig herstel te blijven dalen. Deze beweging schoot ook zover door dat wederom de stoploss werd geraakt.

Achteraf

Nu de beurzen herstellen is het genomen verlies extra zuur. Waarom niet blijven zitten bij een vermoeden van een bodem? Maar wat nu als misschien mede door de aanslagen de S&P500 vandaag nog eens 40 punten (of meer) lager zou hebben gestaan? Achteraf zijn dit soort zaken makkelijk, helaas is er achteraf bekeken nooit geld te verdienen op de beurzen. Wanneer een positie openstaat – of geopend wordt – gaat het altijd om het moment zelf. Wat doe je nu?

Wat je achteraf wel kunt doen is bekijken of je er van kunt leren. Waren er misschien nog andere signalen die een tegengesteld signaal afgaven? Door te analyseren wat er feitelijk nog meer in de grafieken staat zou je kunnen testen wat je anders had kunnen doen. Door dit te testen krijg je een juist beeld waarop je gefundeerde beslissingen zou kunnen nemen.

Darwin

Zelf ben ik een aanhanger van de theorie van Darwin. Ik geloof er namelijk in dat je als soort – en in dit geval een systeem – alleen kunt overleven als je jezelf aan kunt passen aan de nieuwe omstandigheden. Dat is ook wat ik met Exclusive Signals wil proberen te bewerkstelligen. Er zijn mij de laatste tijd een aantal zaken opgevallen welke ik op dit moment aan het testen ben. Dit zullen geen majeure veranderingen zijn, ik wil namelijk niet aan de basis van het systeem gaan sleutelen. De entry signalen zullen niet gaan veranderen en ook zullen de posities overnight aangehouden blijven worden. Het zit hem meer in de manier van het bepalen van de juiste richting van de trend en de hoogte van de stoploss.

Voordat ik het uberhaupt zal implementeren wil ik eerst heel uitgebreid gaan testen. Immers kan het ook maar zo zijn dat de aanname helemaal niet werkt.

Ik wil iedereen heel veel sterkte toewensen en hopelijk kunnen we snel een winst boeken.

Henry van Ginkel

Exclusive Signals

 

Systemen

Document acties

Geef uw waardering

  • Rating 3.3/5

27 stemmen (Score 3.3/5)

 

©2011-2019 Atopia