Persoonlijke hulpmiddelen

Nieuwe inzichten en -informatie

Door: Exclusive Signals

Exclusive Signals heeft 3 systemen op de SP500.
Meer van Exclusive Signals.

In: Amerika Systemen, Future Systemen — 2015-12-24 17:20:00

De laatste paar maanden zijn zeer moeizaam verlopen en bezorgen mij hoofd- en buikpijn. Bij de pakken neerzitten heeft geen enkele zin. Ik ben dan ook uitgebreid gaan analyseren wat er gebeurt is en of dit voorkomen had kunnen worden.

Het is het einde van een - mag wel zeggen - bewogen jaar. Dat is altijd een extra reden om nog eens achterom te kijken maar ook om vooruit kijken. De vragen welke opkomen zijn o.a. "wat heb je kunnen leren en hoe ga je dit geleerde toepassen?"

De laatste paar maanden zijn zeer moeizaam verlopen en bezorgen mij hoofd- en buikpijn. Ik begrijp dat het voor u als klant wellicht lastiger is omdat het systeem voor u een soort blackbox blijft. Ook ikzelf volg uiteraard mijn eigen systemen en heb het verlies van de afgelopen tijd met u moeten verduren.

Exclusive Signals heeft de slechtste periode ooit meegemaakt. Bij de pakken neerzitten heeft geen enkele zin. Ik ben dan ook uitgebreid gaan analyseren wat er gebeurt is en of dit voorkomen had kunnen worden.  

Tests

Ik heb de afgelopen tijd nogmaals een aantal tests uitgevoerd vanaf 1995. In één van de tests viel het mij op dat het systeem vanaf 1995 in totaal 20 keer is uitgestopt op zowel de Longs als de Shorts gecombineerd. 2 van de 20 hebben zich afgelopen twee maanden voorgedaan. Dat betekent dat de andere 18 stoplosses in 19,5 jaar hebben plaatsgevonden waarvan de laatste vorig jaar oktober plaatvond. 

Analyse

Ik ben de stops gaan analyseren en ook daarin vielen mij enkele zaken op. Sommige stops werden getriggerd op een punt waarvan ik achteraf zeg dat het niet had gehoeven. Het viel mij namelijk op dat wanneer ik de trend iets anders (en daardoor achteraf beter) definieerde én daarbij een extra eis toevoegde het aantal stoplosses terug viel van 20 naar 15. De laatste short van oktober dit jaar zou op een lager niveau uitgestopt zijn (en daardoor minder verlies). De laatste stop op de Long positie van de vrijdag voor de aanslagen in het weekend in Parijs zou niet zijn getriggerd. Ook dit zou minder verlies betekenen. 

Resultaat vd analyse

Dat betekent dat er nog maar 14 stops in de eerste 19,5 jaar zouden zijn getriggerd. Ik heb daarom enkele kleine wijzigingen doorgevoerd. Ondanks dat het kleine wijzigingen zijn hebben ze een positieve invloed op zowel de overall winst maar nog belangrijker ook op de drawdown welke stukken lager uitkomt.

Exclusive Signals gebruikt meerdere signalen om een positie te openen en ook voor de verschillende targets. Daarom nu ook meerdere signalen voor een eventuele stoploss. In combinatie met de hoge hitratio is mijn verwachting dat Exclusive Signals beter zal gaan presteren in de toekomst. 

De wijzigingen zijn per direct doorgevoerd in het systeem en geven mijzelf meer vertrouwen voor de toekomst. 

Ik wil graag van de gelegenheid gebruik maken u hele fijne Kerstdagen en een gelukkig 2016 toe te wensen!

Henry van Ginkel

 

 

 

 

Systemen

Document acties

Geef uw waardering

  • Rating 3.0/5

23 stemmen (Score 3.0/5)

 

©2011-2019 Atopia