Persoonlijke hulpmiddelen

(Koers)manipulatie

Door: Exclusive Signals

Exclusive Signals heeft 3 systemen op de SP500.
Meer van Exclusive Signals.

In: Future Systemen — 2016-07-16 13:05:00

Hoe koersen (mis)(ge)bruikt worden door te pas en te onpas van alles te roepen zonder naar grafieken te kijken.

Ik wil graag verschillende feiten op een rijtje zetten. N.a.v. de Brexit is er veel zin en onzin de wereld in geslingerd. Vaak werd de Britse Pond ook nog aangehaald dat het nu allemaal wel heel erg slecht zou gaan met de Pond. Omdat grafieken nooit liegen heb ik de weekgrafiek van EUR/GBP (Euro t.o.v. de Britse Pond) er even bij gepakt.EUR-GBP.PNG

Iedere candle in bovenstaande grafiek is één week aan koersdata. De gele horizontale lijn is de slotkoers van vrijdag 15 juli 2016. Wat mij aan de grafiek opvalt is dat deze zelfde koers ook al op 9 nov 2008 werd aangetikt. Sterker nog, na die datum heeft de EUR/GBP nog wel tientallen keren op diezelfde koers gehandeld. 

De rode lijn geeft de richting van de trend aan. Wat daaraan opvalt is dat de koers op 28-12-2008 zijn high heeft neergezet en dat vanaf die datum de Euro alleen maar zwakker is geworden t.o.v. de Britse Pond. Het is zelfs zo erg dat de koers wel 30% gedaald was tot 17 juli 2015. De Britse pond is nu al weer een jaar lang sterker aan het worden t.o.v. de Euro. Vind u dat niet gek? Wanneer je uitzoemt van een grafiek is er eigenlijk niet zo heel veel aan de hand. Toch? Er worden allemaal verhalen door Politici en Journalisten de wereld ingeslingert zonder naar het grotere plaatje te kijken. De koersen worden gemanipuleerd naar hoe het hen uitkomt. 

Onderstaand bericht heb ik op 30 juni geschreven voor onze klanten. Ik wil dit graag met u delen.

Manipulatie

Vroeger hadden we politici met een droom en een visie. Zij deelden die visie en hadden een duidelijk plan hoe die droom te kunnen verwezenlijken. Op die manier probeerden zij kiezers aan zich te binden. Tegenwoordig hebben we politici zonder plannen en zonder dromen die alleen maar aan bangmakerij doen. Ze proberen door allerlei doemscenario’s op te gooien de burger te manipuleren in de hoop dat diezelfde burger dan voor zijn/haar partij zal gaan stemmen. Doordat niemand precies de gevolgen weet kakelt iedereen elkaar na, zowel politici als journalisten samen met de zogenaamde experts.

Deze manipulatie zagen we afgelopen weken volop de kop op steken wanneer we politici en journalisten over het Brexit referendum hoorden praten. Immers werd gesmeekt om in de EU te blijven en er werd gedreigd dat wanneer de Britten uit de EU zouden stappen dit wel heel erg slecht voor hen zou zijn. Een beursindex is een hele betrouwbare barometer die de stand van een economie van dat land weergeeft. Volgens onze politici gaat het ontzettend goed met ons en met Europa. Wat onze politici u willen doen geloven hebben we hieronder even in een grafiek gezet. Links bovenin staat de AEX, daarnaast drie andere Europese landen die alle drie geen lid van de EU zijn. Punt 1 is in alle vier de indices de top in 2000. 

vier-Combi-indices.PNG

Vind u dat niet vreemd? Onze index is zelfs nog niet boven de top van 2007 uit geweest. Voor een nieuwe All Time High moet de AEX nog 62,4% verder stijgen.

Volgens de politici zouden de Britten dit duur gaan betalen. Omdat ook hier een plaatje nu eenmaal meer zegt dan woorden, hieronder het koersverloop van de Engelse- en de AEX Index over de afgelopen maand.

FTSE-en-AEX-deze-maand.PNG

Dit plaatje geldt voor alle Europese indices. De beurzen van landen van de Europese Unie dalen immers allemaal, geen enkele uitgezonderd (met de zwakste broeders als grootste verliezers denk aan Spanje, Italië en Griekenland) waar de Engelse beurs al weer een nieuwe high voor de maand juni 2016 heeft neer gezet.

Beurzen geven heel goed de gemoedstoestand van de bevolking weer. Wanneer de bevolking zich goed voelt en er vertrouwen heerst is men sneller geneigd om aandelen te kopen dan wanneer het vertrouwen weg/minder is. Dat is ook de reden waarom de beurzen altijd een paar maanden voorlopen op de economie. Wanneer het vertrouwen hoogtij viert staan beurzen op een top en is het altijd “Wij”. Wanneer het vertrouwen afneemt en daardoor de beurzen dalen is het altijd “Zij”. Dit zien we nu ook terug in het Brexit verhaal. Nu de Britten uit de Unie stappen willen de Schotten een nieuw referendum over onafhankelijkheid van Engeland. Sinds 1707 werden middels de ‘Act Of Union’ Schotland en Engeland verenigd. De roep om onafhankelijkheid is nooit helemaal weggeweest. Op 18 september 2014 (nog geen twee jaar geleden) stemde een meerderheid van 55,3% van de inwonende Schotten tegen onafhankelijkheid middels een zelfde referendum. De uitkomst destijds is niet vreemd als u bedenkt dat de beurzen in september 2014 op een relatief hoog punt stonden en er een ‘wij’ gevoel heerste.

Exclusive Signals blijft altijd naar de feiten kijken in de vorm van harde cijfers. Op die manier proberen we de emotie bij het handelen uit te schakelen. 

Ik wil iedereen vanaf deze plek een fijne vakantie toewensen.

Mocht u mij willen volgen in een van mijn 3 systemen. Dan heet ik van harte welkom.

Startkapitaal:

10.000 voor Exclusive Signals CFD

30.000 voor Exclusive Signals Futures

100.000 voor Exclusive Signals Special

 

Henry van Ginkel

 

Systemen

Document acties

Geef uw waardering

  • Rating 3.4/5

34 stemmen (Score 3.4/5)

 

©2011-2019 Atopia