Persoonlijke hulpmiddelen

Enige uitleg verschuldigd

Door: Exclusive Signals

Exclusive Signals heeft 3 systemen op de SP500.
Meer van Exclusive Signals.

In: Amerika Systemen, Future Systemen, CFD Systemen — 2018-02-08 17:56:42

Afgelopen week werd Exclusive Signals uitgestopt door een volatiliteit-stop. Hoe nu verder?

Het systeem werd afgelopen maandagnacht uitgestopt door een volatiliteit-stop. Het nadeel van een stoploss is dat dit dikwijls rond de bodem gebeurt. Zo ook deze keer. Afgelopen dinsdag liep de beurs alweer op. 

Ik heb het nog nooit zo meegemaakt (ook in de tests niet) dat de beurs van een nieuwe all time high zo hard omlaag stort ineens. Normaal geeft de markt altijd eerst een waarschuwing. Als die waarschuwing was geweest was het systeem vanuit zichzelf al aan de zijlijn gaan staan.  

Normaal hebben we heel vaak al een winnaar bij het eerste signaal. Dat was nu niet zo. De noodzaak van een stoploss is om een systeemcrash te voorkomen. Achteraf lag de stop nog steeds redelijk ver weg. Het heeft me wel op de gedachte gebracht om het systeem enigszins aan te gaan passen. Ik denk meer aan een harde stoploss bij bijvoorbeeld -12%, -15%, -18% of min 20%. Achteraf hadden we er dan ook uit gekund bij bijvoorbeeld 150 punten verlies. Dat zou dan ongeveer $7.500,- zijn ofwel zo'n €6K. Dat is 15% verlies op de inleg. Dat is makkelijker te behappen. Ik moet dat uiteraard wel eerst testen. 

In 2015 hebben we een nog groter verlies gehad en die was gelukkig ook snel weer weggepoetst. Ik ga één en ander uitwerken en kom met een antwoord.

Henry van Ginkel

 

 

Systemen

Document acties

Geef uw waardering

  • Rating 1.8/5

8 stemmen (Score 1.8/5)

 

©2011-2019 Atopia